Založ si blog

Eseje spod hákového kríža: Súčasná nenávisť Árijcov

Nepýtame sa, kto žije vedľa nás, lebo je nám to jedno. Ak má sused vyrité na dverách RAHOWA, neznamená to nič pre nás, akože dobrých. Žijeme si svoje obyčajné životy, nič si nevšímame, ideme si svoje a okolo nás sa pomaly buduje život plný árijskej nenávisti. Možno práve môj sused má na stene swastiku a nosí tričko 88. Ak sme si bol istí, že nacizmus je vykorenený, tak vás musím sklamať, nacizmus tu bol a nikdy neodišiel. Je tu a pomaly presakuje do nášho vedomia vzorných občanov, čo iba chránia svoje deti. Antisemitizmus, ruka v ruke s fašizmom, nasledovaný ich verným spoločníkom nacizmom. Je načase si položiť otázku, aká je chrakteristika novodobých rasistov kričiacich antisemitisktické heslá, ktorí nám priniesli naspäť fašizmus a ktorí sa hrdo nazývajú Árijci?

Sme zvyknutí na skinheadov, iracionálnu masu, ktorá neorganizovane podľahla kúzlu svojich násilných činov. Bola to subkultúra s ustavičným konfliktom medzi sebou a spoločne proti všetkým, kto nebol obdivovateľom Hitlera. Nebolo to sociálne hnutie, ale ich sieť, spôsoby komunikácie, rôzne organizácie, aktivisti zostali a pomáhajú novodobému árijskému hnutiu nájsť mladým tú správnu White Power orientáciu.

Skinheadi splývajú s Árijcami a spoločne pomáhajú rozširovať súčastnú nenávisť Árijcov, do ktorej patrí antisemtistické predstavy, nenávisti voči iným rasám a terorizmus. Árijské aktivity sa však ani v najmenšom nepodobajú na štandardné hnutia. Nie je to centralizovaná organizácia schopná zorganizovať masové demonštrácie. Árijci nie sú zakotvení v nejakej verejne rozpoznateľnej inštitúcii. Je to skôr nestála, večne sa meniaca a hlboko pod povrchom skrytá sieť rasistov, ktorí sa pravidelne stretávajú vo svojich Aryan free spaces. Už však len to, že tieto Aryan free spaces vyžadujú určitú organizáciu a trvalý záväzok medzi členmi, robí s Árijcov hnutie. Na takýchto árijských miestach sa všetci obdivovatelia White Power ideológie stretávajú, aby sa posilinili vo svojom nadšení v boji za bielu rasu a taktiež sa snažia cez takéto miesta pritiahnuť nových členov.

Raz sa v dejepise bude určite písať o tom, že Árijci, ktorí boli v spojení s AFS (Aryan free spaces) rozdeľovali do štyroch výrazných skupín. Sú to Ku Klux Klan, Hnutie kresťanskej identity (Christian Identity), neonacisti a rasistickí skinheadi. Rozdiely v ideológii a v štylizácii sa medzi jednotlivámi skupinami boli dosť veľké. Árijci sa však naprieč všetkými skupinami hlásili k základnej doktríne, ktorá presahovala ich rozdielne názory a vytvorila akúsi dohodu o neútočení. Spájala ic ich nenávisť k Židom, iným rasám a demokratickej vláde.

Lavrov hľadá nových priateľov do bunkra. . . na dne afrického kontinentu

03.06.2023

Info Napalm – Informácie, Správy, Analýzy Nebuďte prekvapení, ak zrazu uvidíte ruského Führera v bedrovom rúške a s oštepom: Putin sa pred africkými lídrami aktívne vydáva za ich priateľa, pretože… sú jediní, ktorých „priateľstvo“ si ešte môže kúpiť. 🫵🏼 V júli potkan z bunkra organizuje summit „Rusko – Afrika“, kam pricestujú lídri [...]

Západ sa spamätáva zo strachu z červených čiar Kremľa

03.06.2023

Hrozba ruskej eskalácie by sa nemala ani brať do úvahy: Západ sa spamätáva zo strachu z červených čiar Kremľa. Ukazuje sa, že USA bezdôvodne odmietli dodať Ukrajine nové zbrane… to všetko na základe celej vedy s názvom „Zvládanie rizika eskalácie vojny“. Teraz sa ukazuje, že veda je pochybná a tiež strach Washingtonu z predstieranej agresivity Moskvy. Bidenova [...]

Ukrajinská hybridná vojna na území ruského Mordoru

30.05.2023

Ukrajina začala hybridnú vojnu. Američania to nazývajú tvarovacie operácie. Najvyšší veliteľ bunkra môže zakrývať smrť viac ako 200 000 svojich vojakov vo vojne, ale nebude môcť zamaskovať drony nad Moskvou a sabotážne akcie po celej krajine. Pandémia hystérie v ruských močiaroch má byť finále tejto fázy vojny. 🫵🏼 Shaping operations (SO) je v doslovnom preklade [...]

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 61
Celková čítanosť: 159336x
Priemerná čítanosť článkov: 2612x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy