Založ si blog

Západ sa spamätáva zo strachu z červených čiar Kremľa

Hrozba ruskej eskalácie by sa nemala ani brať do úvahy: Západ sa spamätáva zo strachu z červených čiar Kremľa.

Ukazuje sa, že USA bezdôvodne odmietli dodať Ukrajine nové zbrane… to všetko na základe celej vedy s názvom „Zvládanie rizika eskalácie vojny“. Teraz sa ukazuje, že veda je pochybná a tiež strach Washingtonu z predstieranej agresivity Moskvy. Bidenova administratíva sa teraz sústredí viac na požiadavky Kyjeva ako na hystériu Kremľa.

🫵🏼 Podrobnú psychoanalýzu Bieleho domu (BD) vykonal The Washington Post. Noviny opisujú, ako sa Spojené štáty vyvinuli od poskytovania Ukrajine protitankové strely Javelin k delostrelectvu a stíhačkám F-16. Kľúčové vysvetlenie je veľmi jednoduché: Američanov kedysi Putinove „červené čiary“ vystrašili na smrť. Až teraz si strýko Sam uvedomil, že všetky tieto hororové príbehy existujú len na špičke jazyka bunkra a on sám nie je veliteľom, ale skôr majstrom konverzačného žánru.
Pár citátov:

👉🏼 Zakaždým, keď administratíva Bieleho domu zdržala zásielku na Ukrajinu – kvôli obavám z ruskej eskalácie – bolo to úplne a úplne nesprávne.

👉🏼 Republikáni povedali, že hrozba ruskej eskalácie by sa nemala ani brať do úvahy. Predseda výboru pre zahraničné veci Snemovne reprezentantov Michael McCaul označil administratívu za „zbabelú“, pretože neposlala taktické raketové systémy ATACAMS.

👉🏼 Teraz dokonca aj poradca pre národnú bezpečnosť DB Jake Sullivan (až do poslednej chvíle zástanca zmierenia s potkanom z bunkra) verí, že výhody dodania smrteľnejších zbraní Ukrajine prevažujú nad rizikami eskalácie a aktívne spolupracuje s európskymi spojencami, aby poskytli Ukrajine s F-16.

🫵🏼 Na začiatku ruskej invázie vlani vo februári Putin varoval, že každá krajina, ktorá sa snaží „prekážať“ jeho silám, „musí vedieť, že reakcia Ruska bude okamžitá a povedie k následkom, aké ste nikdy v histórii nevideli“. Keď sa americký establishment snažil prideliť zbrane Ukrajine, vždy sa pozerali do Moskvy.

👉🏼 Administratíva Bieleho domu verila a žonglovala s týmito obavami na pozadí aktivity Ukrajincov a „jastrabov“ v Kongrese, ktorí sa snažili povzbudiť Bidena k rýchlejšiemu postupu posielaním moderných zbraní Ukrajincom.

👉🏼 V skutočnosti však Kremeľ prehltol porušenie všetkých línií. USA sa domnievajú, že Putin sa bojí zaútočiť na NATO, pretože ruská armáda utrpela veľké straty a už nie je taká schopná, ako sa zdalo pred vojnou v plnom rozsahu.

👉🏼 Trvalo viac ako rok, kým ukrajinskí západní partneri prehryzli Putinov hlavný bluf a teraz pomáhajú Ukrajine bez toho, aby od Kremľa očakávali nejaké špeciálne dôsledky. Ak by tento poznatok pochopili pred 12 mesiacmi, vojna by už dávno skončila Ukrajinským víťazstvom. Je tu však aj dobrá správa: Kyjev už dochádzajú červené čiary a Ukrajinci sú čoraz bližšie ku Kremľu: F-16, ATACAMS… očakávania ukrajinských ozbrojených síl sú veľké.

Blinken: „Mnohí sú presvedčení, že ruská armáda je druhá najsilnejšia na svete. Ale je druhá je Ukrajina.“


Lavrov hľadá nových priateľov do bunkra. . . na dne afrického kontinentu

03.06.2023

Info Napalm – Informácie, Správy, Analýzy Nebuďte prekvapení, ak zrazu uvidíte ruského Führera v bedrovom rúške a s oštepom: Putin sa pred africkými lídrami aktívne vydáva za ich priateľa, pretože… sú jediní, ktorých „priateľstvo“ si ešte môže kúpiť. 🫵🏼 V júli potkan z bunkra organizuje summit „Rusko – Afrika“, kam pricestujú lídri [...]

Ukrajinská hybridná vojna na území ruského Mordoru

30.05.2023

Ukrajina začala hybridnú vojnu. Američania to nazývajú tvarovacie operácie. Najvyšší veliteľ bunkra môže zakrývať smrť viac ako 200 000 svojich vojakov vo vojne, ale nebude môcť zamaskovať drony nad Moskvou a sabotážne akcie po celej krajine. Pandémia hystérie v ruských močiaroch má byť finále tejto fázy vojny. 🫵🏼 Shaping operations (SO) je v doslovnom preklade [...]

Tento článok nie je vhodný pre rasistické povahy! Povedal by Bryan Stevenson

19.01.2020

V roku 1985 Anthony Ray Hinton pracoval v sklade v Birminghame, v Alabame. 15 míľ odtiaľ bol zastrelený manažér reštaurácie rýchleho občerstvenia. Aj keď neexistoval žiaden dôkaz, ktorý by ho spájal so streľbou a nikdy nespáchal žiadny kriminálny čin, Hinton bol obvinený z trestného činu po tom, čo ho svedok vraždy nesprávne identifikoval. Polícia na neho potom [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 61
Celková čítanosť: 160764x
Priemerná čítanosť článkov: 2635x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy