Založ si blog

Ukrajinská hybridná vojna na území ruského Mordoru

Ukrajina začala hybridnú vojnu. Američania to nazývajú tvarovacie operácie.

Najvyšší veliteľ bunkra môže zakrývať smrť viac ako 200 000 svojich vojakov vo vojne, ale nebude môcť zamaskovať drony nad Moskvou a sabotážne akcie po celej krajine. Pandémia hystérie v ruských močiaroch má byť finále tejto fázy vojny.

🫵🏼 Shaping operations (SO) je v doslovnom preklade operácia tvarovania: je navrhnutá tak, aby vytvárala predpoklady pre úspech rozhodujúceho útoku ovplyvňovaním nepriateľa, obyvateľstva krajiny a terénu.

👉🏼 Príkladom SO je ničenie nepriateľských zásob, infraštruktúry, zavádzanie nepriateľa, zasievanie paniky na jeho území.

👉🏼 V prípade Ukrajiny ide o vytvorenie „veľa dilem pre ruské velenie“, citujem britského novinára FT Mikea Martina, autora knihy „Ako viesť vojnu“. Dilemou je potreba vybrať si medzi dvoma – zvyčajne nežiaducimi, alebo ťažko realizovateľnými možnosťami.
„Dilémy paralyzujú akciu,“ vysvetľuje Martin.

🫵🏼 Ukrajina implementuje stratégiu SO od mája. Medzinárodní experti sa domnievajú, že týmto spôsobom sa ukrajinské velenie snaží ovplyvniť myslenie Kremľa a núti ho míňať časť svojich zdrojov nečinne.

👉🏼 Aj pri všetkej viralite internetu si nedokážeme úplne predstaviť celý rozsah vlny sabotáže, ktorá dnes zasiahla Mordor: Nižný Novgorod, Kursk, Belgorod, Brjansk, Krym, Moskva, Perm, Leningradská oblasť, Krasnodar – toto je len časťou sabotážnej a diverznej geografie močiarov. Drony s výbušninami, detonácie železníc a dopravných energetických uzlov, údery na elektrárne a sklady paliva, sklady zbraní a letiská a vojenské veliteľstvá, útoky námorných dronov na lode sú dnešnou realitou „veľkej ríše“. Podľa ukrajinských zdrojov v radoch Moskovčania, dedo v bunkri veľmi často prezentuje následky práce partizánov ako nehody, aby pritiahli menšiu pozornosť.

👉🏼 Kremeľ sa takýchto tvarovaích operácií skutočne bojí: na jednej strane sa snaží sústrediť jednotky na frontovej línii, na druhej strane po potýčke v Belgorode premýšľa o potrebe posilniť svoje skupiny pozdĺž celej hraničnej línie s Ukrajinou.  Je potrebné zvýšiť počet lodí na vedenie nepriateľských akcií na Kryme, zároveň je to čoraz nebezpečnejšie. Takýchto príkladov je nespočetne veľa.

👉🏼 „Podvodné operácie boli vždy súčasťou vojny, ale teraz ich účinok umocňujú sociálne siete,“ hovorí John Spencer, vedúci oddelenia Inštitútu moderného boja vo West Point. „Sú to ukrajinské operácie šedej zóny ktoré si vyžadujú, aby Rusko vynaložilo zdroje – či už ide o jednotky alebo informačné úsilie. Sú ako manipulácie kúzelníka: klamú diváka a nútia ho venovať pozornosť niečomu inému.“

🫵🏼 SO tiež prepichuje zombifikované mozgy priaznivcov bunkra tým, že im hovorí, že vojna už prichádza do ich domovov. V tomto zmysle je v tomto zmysle veľmi výstižná publikácia v propagandistickej agentúre Mordoru, TASS, ktorá pod hlavičkou „Vojenská operácia na Ukrajine“ hlásila správu o útoku dronov na Moskvu. Asi to znamená; že TASS môže svoje hlavné mesto považovať za súčasť Ukrajiny.

👉🏼Len čo nad Moskvou preletel kŕdeľ dronov, ruskí internetoví turbopatrioti si vyliali žlč na Kremeľ pre jeho neschopnosť ochrániť krajinu pred hrozbami, ktoré prenikli cez frontovú líniu.

👉🏼 Drony spôsobili hlavnému mestu minimálne škody, no zároveň mali kolosálny psychologický dopad na mysle Moskovčanov. Hybridný front Ozbrojených síl Ukrajiny sa stáva dobrým predchodcom protiofenzívy a začína konkurovať ruskej televízii: s každým takýmto „tvarovacím dňom“ budú ruskí vojaci utekať z frontu čoraz aktívnejšie a obyvatelia bažín sa budú pýtať čoraz viac otázok o takzvaných cieľoch „SVO“.

Lavrov hľadá nových priateľov do bunkra. . . na dne afrického kontinentu

03.06.2023

Info Napalm – Informácie, Správy, Analýzy Nebuďte prekvapení, ak zrazu uvidíte ruského Führera v bedrovom rúške a s oštepom: Putin sa pred africkými lídrami aktívne vydáva za ich priateľa, pretože… sú jediní, ktorých „priateľstvo“ si ešte môže kúpiť. 🫵🏼 V júli potkan z bunkra organizuje summit „Rusko – Afrika“, kam pricestujú lídri [...]

Západ sa spamätáva zo strachu z červených čiar Kremľa

03.06.2023

Hrozba ruskej eskalácie by sa nemala ani brať do úvahy: Západ sa spamätáva zo strachu z červených čiar Kremľa. Ukazuje sa, že USA bezdôvodne odmietli dodať Ukrajine nové zbrane… to všetko na základe celej vedy s názvom „Zvládanie rizika eskalácie vojny“. Teraz sa ukazuje, že veda je pochybná a tiež strach Washingtonu z predstieranej agresivity Moskvy. Bidenova [...]

Tento článok nie je vhodný pre rasistické povahy! Povedal by Bryan Stevenson

19.01.2020

V roku 1985 Anthony Ray Hinton pracoval v sklade v Birminghame, v Alabame. 15 míľ odtiaľ bol zastrelený manažér reštaurácie rýchleho občerstvenia. Aj keď neexistoval žiaden dôkaz, ktorý by ho spájal so streľbou a nikdy nespáchal žiadny kriminálny čin, Hinton bol obvinený z trestného činu po tom, čo ho svedok vraždy nesprávne identifikoval. Polícia na neho potom [...]

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50, aktualizované: 15:34

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 61
Celková čítanosť: 160678x
Priemerná čítanosť článkov: 2634x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy