Založ si blog

Lavrov hľadá nových priateľov do bunkra. . . na dne afrického kontinentu

Info Napalm – Informácie, Správy, Analýzy

Nebuďte prekvapení, ak zrazu uvidíte ruského Führera v bedrovom rúške a s oštepom: Putin sa pred africkými lídrami aktívne vydáva za ich priateľa, pretože… sú jediní, ktorých „priateľstvo“ si ešte môže kúpiť.

🫵🏼 V júli potkan z bunkra organizuje summit „Rusko – Afrika“, kam pricestujú lídri najchudobnejších krajín tohto kontinentu. Na vystrájanie s postavičkou hľadanou Haagom nie je žiadny záujem a tak „zachmúrený kôň“ Lavrov tento rok už po tretíkrát cvála okolo južných „parťákov“ a roznáša štedré dary. Najdôležitejším z nich je odpis miliardových pôžičiek, ktoré svojho času Moskva vymenila za lojalitu, čo je kurz výhodný pre Afričanov. Aby proces získal slušný vzhľad, vymýšľajú sa „veľké prielomy“ v „bilaterálnych vzťahoch“.

🇧🇮 S Burundi diskutoval Lavrov o dohode o mierovom využití atómu. Veľmi aktuálne, ak vezmeme do úvahy, že ide o jednu z najchudobnejších krajín sveta, HDP – asi 3 miliardy dolárov. Zatiaľ čo výstavba jadrovej elektrárne dnes stojí oveľa viac ako 10 dolárov.

🇲🇿 „Kôň“ sľúbil Mozambiku zbrane na boj proti teroristom. Prigožin je zjavne zahrnutý.

🇺🇬 Ďalšie „diplomatické víťazstvo“ s Ugandou: ruský minister podpísal vyhlásenie o nerozmiestnení zbraní vo vesmíre. Mám podozrenie, že potom musela Kampala (hlavné mesto tohto štátu) urýchlene obmedziť program vesmírneho bumerangu.

🇰🇪 Do Kene hodil 34-tisíc ton humanitárnej pomoci vo forme hnojív. Tieto hnojivá spadali pod európske sankcie a pre Ruskú federáciu bolo výhodnejšie ich darovať, ako platiť za prepravu lode, ale to nehovorte Keňanom.

🇪🇷 Najväčším šťastlivcom bol prezident Eritrey, ktorého bunker v Kremli prijal nie pri dlhom stole, ale ako člena rodiny. Eritrejčania prišli k „prehĺbeniu porozumenia“, to znamená, že peniaze sú veľmi potrebné. Prezident Eritrei môže Putina veľa naučiť: je pri moci od roku 1993, krajina je v permanentnej bojovej pohotovosti, je pod sankciami a zároveň je stále schopný „prehĺbiť pochopenie“. Neviem, ako hlboko je táto výmena názorov prehĺbená, je známe len to, že Eritrea spolu s Bieloruskom, Severnou Kóreou a Sýriou nepodporujú rezolúciu OSN odsudzujúcu rašistov.

🫵🏼 Politicky a mentálne, chudobné regióny Afriky, sú už dlho kolonizované Čínou. Špeciálny vplyv Mordoru tam preto moc nevidno. Bunker sa „prehlbovaním porozumenia“ snaží ukázať, že nesedí v politickej cele. V skutočnosti zatykač Medzinárodného trestného súdu v Haagu (ICC) izoloval kremeľského trpaslíka asi navždy.

🇿🇦 Zatykač ICC zmenil Putina na vyhnanca aj v očiach afrických lídrov. Južná Afrika nemôže zaručiť Führerovu imunitu pre summit BRICS v auguste. Je zrejmé, že ruský líder stretnutie vynechá.

🇮🇳 Bál sa ísť do Indie: summit SCO sa bude konať online v júli.

🇹🇷 Na inauguráciu Erdogana do Turecka nepôjde.

🇨🇳 Čína, aby neobťažovala Putina, ktorý je izolovaný od sveta, nepozvala Rusko na stretnutie s krajinami Strednej Ázie: Kazachstan, Uzbekistan, Tadžikistan, Turkménsko sa stretli s Xi v čínskom Si-ane bez ich nedávneho zväzového partnera. Tieto krajiny sú už 30 rokov pod vplyvom Ruskej federácie, ale Čína cynicky využíva moment a vytláča Moskvu.

Rusko sa vždy tvárilo ako skvelý štát, mení sa len konfigurácia tejto veľkosti. Kedysi sa zúčastňovali na G8 (G7+1) stretnutiach, bolo riadnym členom G20 a teraz dosiahla „líderskú“ úroveň summitu najchudobnejších afrických štátov. A je tu len jedna otázka, ktorá udalosť príde skôr: Kremľu dôjdu peniaze na africké darčeky, alebo budú samotní Afričania pochopia, akí je potkan z bunkra slabí.

Západ sa spamätáva zo strachu z červených čiar Kremľa

03.06.2023

Hrozba ruskej eskalácie by sa nemala ani brať do úvahy: Západ sa spamätáva zo strachu z červených čiar Kremľa. Ukazuje sa, že USA bezdôvodne odmietli dodať Ukrajine nové zbrane… to všetko na základe celej vedy s názvom „Zvládanie rizika eskalácie vojny“. Teraz sa ukazuje, že veda je pochybná a tiež strach Washingtonu z predstieranej agresivity Moskvy. Bidenova [...]

Ukrajinská hybridná vojna na území ruského Mordoru

30.05.2023

Ukrajina začala hybridnú vojnu. Američania to nazývajú tvarovacie operácie. Najvyšší veliteľ bunkra môže zakrývať smrť viac ako 200 000 svojich vojakov vo vojne, ale nebude môcť zamaskovať drony nad Moskvou a sabotážne akcie po celej krajine. Pandémia hystérie v ruských močiaroch má byť finále tejto fázy vojny. 🫵🏼 Shaping operations (SO) je v doslovnom preklade [...]

Tento článok nie je vhodný pre rasistické povahy! Povedal by Bryan Stevenson

19.01.2020

V roku 1985 Anthony Ray Hinton pracoval v sklade v Birminghame, v Alabame. 15 míľ odtiaľ bol zastrelený manažér reštaurácie rýchleho občerstvenia. Aj keď neexistoval žiaden dôkaz, ktorý by ho spájal so streľbou a nikdy nespáchal žiadny kriminálny čin, Hinton bol obvinený z trestného činu po tom, čo ho svedok vraždy nesprávne identifikoval. Polícia na neho potom [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 61
Celková čítanosť: 160299x
Priemerná čítanosť článkov: 2628x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy