Založ si blog

Nezmažem sa: Rimmel bojuje proti cyber šikane

Zdá sa, že značky potrebujú hlavne kauzy v dnešnej dobe. Čo je dobré, nevravím že nie. Preto sa aj v Rimmel London, veľká značka v oblasti kozmetiky, rozhodli bojovať proti cyber šikane s kampaňou s názvom IWILLNOTBEDELETED.

Vo videu vystupuje 14 ľudí, kde každý z nich verejne hovorí o šikane v cyber priestore na základe vzhľadu, ktorú zažili na vlastnej koži.

Rossi Bardales, BETC London partner a CCO hovorí:

Rimmel je značka, ktorá verí, že každý by sa mal slobodne prejaviť a byť sám sebou bez toho, aby ho niekto kritizoval, súdil, alebo šikanoval, či hanil. Len za uplnulý rok bolo zmazaných zo sociálnych médií 115 miliónov fotiek kôli cyber šikane tíkajúcej sa výzoru. Tým, že uvedieme do pozornosti verejnosti tento problém v celom jeho rozsahu, zvýšime povedomie a dáme hlas skutočným obetiam.

Na jednej strane sú sociálne médiá skvelým miestom na stretnutie sa rovnako zmýšľajúcich ľudí, na slobodné vyjadrenie vlastného názoru, na objavovanie nových vecí. Na druhej strane je tu prítomná aj temná časť online priestoru, kde mnoho z užívateľov sociálnych sietí zažívajú každodenný trolling a zosmiešňujúce komenty. Negativita môže byť taká zlá, že zapríčiňuje mazanie fotiek, či dokonca celého účtu zo sociálnych médií. A to je ešte ten dobrý prípad.

Britská kozmetická značka Rimmel chce, aby sa mladí ľudia cítili slobodne a bez strachu zo zosmiešnenia kôli výzoru. Rimmel vstúpil do partnerstva z The Cybersmille Foundation, neziskovou organizáciou zameriavajúcou sa práve na cyber šikanu. Rimmel získal pomoc aj od vplyvných influencerov, ako napríklad Cara Delevigne, alebo od speváčky Rita Ora.

Spolu so Cybersmille, Rimmel neskôr v roku 2019 spustí aj CyberSmille assistant, inovatívny A.I. nástroj ktorý ponúkne podporu a pomoc ľuďom, ktorí tento problém cyber šikany na základe svojho vzhľadu majú.

The Cyber Foundation Instagram 


 

 

 

 

Lavrov hľadá nových priateľov do bunkra. . . na dne afrického kontinentu

03.06.2023

Info Napalm – Informácie, Správy, Analýzy Nebuďte prekvapení, ak zrazu uvidíte ruského Führera v bedrovom rúške a s oštepom: Putin sa pred africkými lídrami aktívne vydáva za ich priateľa, pretože… sú jediní, ktorých „priateľstvo“ si ešte môže kúpiť. 🫵🏼 V júli potkan z bunkra organizuje summit „Rusko – Afrika“, kam pricestujú lídri [...]

Západ sa spamätáva zo strachu z červených čiar Kremľa

03.06.2023

Hrozba ruskej eskalácie by sa nemala ani brať do úvahy: Západ sa spamätáva zo strachu z červených čiar Kremľa. Ukazuje sa, že USA bezdôvodne odmietli dodať Ukrajine nové zbrane… to všetko na základe celej vedy s názvom „Zvládanie rizika eskalácie vojny“. Teraz sa ukazuje, že veda je pochybná a tiež strach Washingtonu z predstieranej agresivity Moskvy. Bidenova [...]

Ukrajinská hybridná vojna na území ruského Mordoru

30.05.2023

Ukrajina začala hybridnú vojnu. Američania to nazývajú tvarovacie operácie. Najvyšší veliteľ bunkra môže zakrývať smrť viac ako 200 000 svojich vojakov vo vojne, ale nebude môcť zamaskovať drony nad Moskvou a sabotážne akcie po celej krajine. Pandémia hystérie v ruských močiaroch má byť finále tejto fázy vojny. 🫵🏼 Shaping operations (SO) je v doslovnom preklade [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 61
Celková čítanosť: 160638x
Priemerná čítanosť článkov: 2633x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy