Založ si blog

Spotify „Som so zakázanými“ spája umelcov so solidaritou proti zákazu cestovania do USA

Vieme každý, že kultúrne napätie a nespravodlivosť sa nevyhnutne odrazí aj v hudbe. Preto spoločnosť Spotify začala s novou originálnou sériou, ktorú opísala ako „hudobnú iniciatívu, ktorá posilňuje umelcov a fanúšikov z rôznych kultúr, aby sa spojili a zosilnili hlasy ľudí a spoločenstiev, ktoré boli umlčené“.

Séria, I am with banned, sa zameriava na rôzne problémy, ktoré dnes ovplyvňujú komunity, vrátane imigrácie a rovnosti LGBTQ, prostredníctvom spolupráce s umelcami a ich predstaveniami s pôvodným obsahom. Táto iniciatíva debutovala 6.júla s playlistom skladieb a originálym video obsahom, kde je  zvýraznená tvorba šestich umelcov zo Sýrie, Sudánu, Somálska, Líbyie, Jemenu a Iránu. Sú to krajiny zahrnuté do zoznamu na ktorý je uvalený zákaz cestovaniado USA .

Playlist zahŕňa:

Kasra V – DJ a nahrávací producent z Iránu, ktorý sa špecializuje na techno / deep house
Moh Flow – spevák a skladateľ zo Sýrie
Waayaha Cusub – hudobný kolektív zo Somálska
Methal – speváčka / skladateľka a multiinštrumentalistka z Jemenu
Sufyvn – producent / beatmaker zo Sudánu
Ahmed Fakroun, spevák / skladateľ a multiinštrumentalista z Líbye

V ukážke solidarity títo umelci spolupracovali s americkými umelcami ako Desiigner, Pusha T, X Ambassadors, K. Flay, Dr. Lonnie Smith a BJ The Chicago Kid.

I am with banned, sleduje umelca z krajiny, na ktorú sa vzťahuje zákaz cestovania a ich cestu do Toronta kôli hudobnej spolupráci a zároveň dokumentujú ich hudobý vývoj.

„I an with banned skúma osobný príbeh každého hudobníka a komplikovanú úlohu, ktorú hudba zohrávala pozdĺž ich cesty. Keď začínajú pracovať s americkými hudobníkmi, hudba sa stáva univerzálnym bodom spojenia. Na konci každého krátkeho filmu vznikla úplne nová skladba, ktorá sa odvoláva na to, čo stratíme, keď budeme menej otvorení.“ povedal Spotify.

I’m With The Banned playlist obsahuje:

Kasra V feat. K.Flay – Justify You
Moh Flow feat. Pusha T – Options
Waayaha Cusub feat. Desiigner – Durbaan Ka Ii Tuma
Methal feat. X Ambassadors – “Cycles”
Sufyvn feat. BJ The Chicago Kid – Thinking ‘Bout You (Sleepless in Cairo)
Ahmed Fakroun feat. Dr. Lonnie Smith – Salam

Zoznam videí privádza divákov na stránku iamanimmigrant.com, aby si vypočuli ďalšie príbehy o imigrácii. Kampaň I Am Immigrant sa zameriava na oslavu prisťahovaleckého dedičstva a hodnotu a príspevky prisťahovalcov a prisťahovalectva do USA.

Ukazujúc na skupiny ľudí, ktorí boli vylúčení z histórie USA, Spotify uviedol, že produkuje I am with banned, pretože

„vieme, že kultúrne napätie a nespravodlivosť nevyhnutne nájdu výraz v hudbe – a šampiónov v umelcoch.“

„Je pre mňa dôležité, aby som sa postavil ako Američan a povedal: Neverím tomu. Ako súčasť tohto projektu som nielenže dostal príležitosť preukázať podporu tým ktorí boli zakázaní, ale robiť hudbu v divokom a krásnom prostredí spolupráce,“ povedal K.Flay vo vyhlásení.

Sam Harris z X Ambassadors dodal:

„Práca s Methal bola jedna z najlepších skúseností, ktoré som kedy mal pri spolupráci s iným umelcom. Jej príbeh je tak inšpirujúci. Jej talent ako skladateľky / interpretky je príliš dobrý na to, aby takýto talent bolo možné vynechať z kultúry USA. Ak nemôže tvoriť v Spojených štátoch, potom príchadzame všetci o naozaj veľký talent. Táto pieseň je toho dôkazom: „



 

 

 

Lavrov hľadá nových priateľov do bunkra. . . na dne afrického kontinentu

03.06.2023

Info Napalm – Informácie, Správy, Analýzy Nebuďte prekvapení, ak zrazu uvidíte ruského Führera v bedrovom rúške a s oštepom: Putin sa pred africkými lídrami aktívne vydáva za ich priateľa, pretože… sú jediní, ktorých „priateľstvo“ si ešte môže kúpiť. 🫵🏼 V júli potkan z bunkra organizuje summit „Rusko – Afrika“, kam pricestujú lídri [...]

Západ sa spamätáva zo strachu z červených čiar Kremľa

03.06.2023

Hrozba ruskej eskalácie by sa nemala ani brať do úvahy: Západ sa spamätáva zo strachu z červených čiar Kremľa. Ukazuje sa, že USA bezdôvodne odmietli dodať Ukrajine nové zbrane… to všetko na základe celej vedy s názvom „Zvládanie rizika eskalácie vojny“. Teraz sa ukazuje, že veda je pochybná a tiež strach Washingtonu z predstieranej agresivity Moskvy. Bidenova [...]

Ukrajinská hybridná vojna na území ruského Mordoru

30.05.2023

Ukrajina začala hybridnú vojnu. Američania to nazývajú tvarovacie operácie. Najvyšší veliteľ bunkra môže zakrývať smrť viac ako 200 000 svojich vojakov vo vojne, ale nebude môcť zamaskovať drony nad Moskvou a sabotážne akcie po celej krajine. Pandémia hystérie v ruských močiaroch má byť finále tejto fázy vojny. 🫵🏼 Shaping operations (SO) je v doslovnom preklade [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 61
Celková čítanosť: 160726x
Priemerná čítanosť článkov: 2635x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy