Čo dodať na záver roka 2016? Nebojím sa!

30. decembra 2016, ÚB, Nezaradené

Nebojíme sa postaviť proti nespočetných činom násilia, nenávisti, diskriminácie a zneužívania po celom svete, ktorých sme každodennými svedkami, je hlavné heslo kampane We Are Not Afraid .

Presadzujeme odmietnutie násilia, rešpektu k rôznorodosti, vzdelanie pre všetkých a mierové riešenie konfliktov.
Nedovolíme, aby násilné a opovrhnutia hodné akty, dejúce sa po celom svete, zmenili náš spôsob života a zničili naše požiadavky po slobodnej spoločnosti po celom svete.

Na peňažnú zbierku pre organizácie Human Rights Watch (HRW) a International Rescue Committee (IRC), kampaň We Are Not Afraid vyzýva ľudí k účasti jednoduchou akciou: selfie celebrít, ktoré držia nápis Not Afraid (nebojím sa).

K propagácii kampane bola využitá celkom pôsobivá hviezdna sila.

Video, alebo skôr slideshow, od Kevina Godleya ponúka celý rad klasických i súčasných celebrít, vrátane Keitha Richardsa, Roberta Planta, Yoko Ono, Ringa Starra, Stinga, Petra Gabriela, ďalej sa v kampani predstavil Brian May, Chuck D, Bunny Wailer, Iggy Pop, Sly & Robbie, Debbie Harry, Chaka Khan, Brian Wilson, George Clinton a mnoho ďalších hudobníkov, umelcov a hercov.

Pieseň, ktorú zložil nigérijský reggae umelec Majek Fashek , je na predaj online, s tým že výťažok bude venovaný charitám uvedeným vyššie. (Môžete tiež darovať aj priamo na stránke).