Povinnosť: Ochrana detí vo vojne

28. decembra 2016, ÚB, Nezaradené

Kampaň s názvom HELP od charitatívnej organizácie War Child sa snaží, aby sa zabránilo zločinom proti deťom vo vojnových zónach po celom svete.

Charita War Child načrtáva jej cieľ v tejto tlačovej správe:

Účelom video kampane je zapojiť ľudí, aby tlačili na svoje vlády rôznymi prostriedkami (petíciami napr.), aby sa čo najviac angažovali pri ochrane detí ako je Nimi, ktorá účinkuje vo videu.
Podľa skúseností charity War Child, ktoré získala za viac ako dvadsať rokov angažovania sa v tejto problematike, oficiálne intervencie od vlád z demokratického západu chránia deti vo vojne a rodiny takýchto detí uprednostňujú ich bezpečnosť a vzdelávanie nad základnými potrebami, ako sú potraviny a prístrešie. Jednoduchou pravdou je, zatiaľ čo potraviny, voda a prístrešie sú potrebné denne, nechránia deti vo vojne pred ujmou.


Lekárnička vo videu ukazuje, že hmotné formy podpory ponúkajú vyriešenie len časti problému – nemôžu liečiť traumu a nemôžu zastaviť násilné činy, ktoré spôsobujú traumu na prvom mieste.

Štatistiky ukazujú, že rok 2016 bol pre deti na svete jedným z najhorších v histórii. Pätnásť miliónov detí žije v krajinách ktoré sa zmietajú v násilných konfliktoch, ako napríklad v Stredoafrickej republike, Iraku, Južnom Sudáne, na palestínskych územiach, Sýrii a na Ukrajine.