Reportéri bez hraníc dostali pekný darček od diktátorov

27. decembra 2016, ÚB, Nezaradené

Ľudia, ktorí si vážia slobodu prejavu, pravdepodobne prajú organizácii Reporters Without Borders  krásne prežitie svojho výročia. Avšak na rozdiel od tých, čo si narodeninovú oslavu užívajú, reportéri bez hraníc len dúfajú, že existencia niektorých novinárov žijúcich a publikujúcich v diktatúrach neskončí hneď tu a teraz, a dokonca, v skutočnosti si pravdepodobne novinári v tejto organizácii želajú, aby RWB vlastne nikdy nevznikla. A naozaj, keď sa nad tým zamyslím, nebolo by to super, že by takáto organizácia bojujúca za slobodu prejavu jednoducho nemala vôbec žiadny zmysel? Každý človek na svete by mal právo slobodne si vyjadriť svoje vlastné názory a bral by to ako za samozrejmosť? To je dôvod, prečo na túto „narodeninovú párty“ boli pozvaní špeciálni „hostia“. Dôvody prečo boli pozvaní práve oni, asi každý tuší.

V nižšie uvedenom videu, najväčší páchatelia potláčania slobody prejavu, ako Vladimir Putin, Saddam Hussein (zomrel), Hugo Chávez (zomrel), alebo Kim Čong-un zaspievajú reportérom bez hraníc všetko najlepšie k narodeninám.

RWB bez irónie zdôrazňuje, aké je bohužiaľ nevyhnutné stále bojovať za základné ľudské práva. Tiež pripomína, aké je nevyhnutné stále si pripomínať, že je tu vždy niekto, kto práve potrebuje pomoc, keď riskuje svoj život aby zverejnil informácie týkajúce utajovaných činov diktátorov.

Koniec koncov, aj títo špeciálni „hostia“ majú svoje vlastné dôvody pri želaní, aby RWB nikdy nevznikla.

Všetko najlepšie k narodeninám Reportéri bez hraníc, prajem vám aby váš statočný boj za slobodu prejavu skončil víťazne čo najskôr!