Založ si blog

5 najväčších environmentálnych rizík v Austrálii

Životné prostredie sa ukázalo ako hlavný problém pre mnohých austrálskych voličov pred voľbami, ktoré sa budú konať 18. mája. Klimatické zmeny odkryli fakt veľkú priepasť medzi dvoma autrálskymi hlavnými stranami počas kampane.

Podľa prieskumu Ipsos Issues Monitor, 23% respondentov uviedlo, že ničenie životného prostredia je jedným z ich najväčších problémov, čo z neho robí štvrtí najväčší problém, ktorý vyvoláva obavy v Austrálii.

Tu je päť najväčších environmentálnych rizík Austrálie:

1. VPLYVY EXTRÉMNEHO POČASIA NA AUSTRÁLČANOV

Rekordné horúčavy vyvolali v januári výpadky elektrickej energie, keď dopyt po klimatizácii prudko stúpol. Horúce teploty tiež prerušili hru na Australian Open, tenisovom Grand Slame v Melbourne.

2. ZNIČENIE PRÍRODNÉHO DEDIČSTVA

Vysoké teploty mora spôsobili veľké koralové odfarbenie na svetovom dedičstve Veľkého bariérového útesu. Pokrytie koralov na najväčšom podmorskom útese na svete by v nasledujúcom desaťročí mohlo klesnúť na 5%.

3. NOVÉ EMISIE Z UHLIA

Plány na investície do uhoľnej bane vo výške 4 miliárd dolárov, ktorú vlastní indický podnik Adani, rozdelili krajinu. Súd zablokoval plány na vybudovanie bane v Hunter Valley kôli jej potenciálne zlom vplyve na životné prostredie.

4. POĽNOHOSPODÁRSKA VÝROBA

Rekordne nízke zrážky v niektorých regiónoch a následné obdobia nadpriemerných teplôt zničili obrovské plochy pasienkov a úrody v Austrálii a zasiahli poľnohospodársku výrobu.

5. CHÝBAJÚCE CIELE NA ZASTAVENIE GLOBÁLNEHO OTEPĽOVANIA

Vláda znížila podporu pre obnoviteľné zdroje a financovanie inštitúcií v oblasti zmeny klímy. Minulý rok vláda vyradila plány na národnú energetickú politiku, ktorej cieľom bolo znížiť emisie oxidu uhličitého kôli nesúhlasu zo strany prívržencov uhlia.

Lavrov hľadá nových priateľov do bunkra. . . na dne afrického kontinentu

03.06.2023

Info Napalm – Informácie, Správy, Analýzy Nebuďte prekvapení, ak zrazu uvidíte ruského Führera v bedrovom rúške a s oštepom: Putin sa pred africkými lídrami aktívne vydáva za ich priateľa, pretože… sú jediní, ktorých „priateľstvo“ si ešte môže kúpiť. 🫵🏼 V júli potkan z bunkra organizuje summit „Rusko – Afrika“, kam pricestujú lídri [...]

Západ sa spamätáva zo strachu z červených čiar Kremľa

03.06.2023

Hrozba ruskej eskalácie by sa nemala ani brať do úvahy: Západ sa spamätáva zo strachu z červených čiar Kremľa. Ukazuje sa, že USA bezdôvodne odmietli dodať Ukrajine nové zbrane… to všetko na základe celej vedy s názvom „Zvládanie rizika eskalácie vojny“. Teraz sa ukazuje, že veda je pochybná a tiež strach Washingtonu z predstieranej agresivity Moskvy. Bidenova [...]

Ukrajinská hybridná vojna na území ruského Mordoru

30.05.2023

Ukrajina začala hybridnú vojnu. Američania to nazývajú tvarovacie operácie. Najvyšší veliteľ bunkra môže zakrývať smrť viac ako 200 000 svojich vojakov vo vojne, ale nebude môcť zamaskovať drony nad Moskvou a sabotážne akcie po celej krajine. Pandémia hystérie v ruských močiaroch má byť finále tejto fázy vojny. 🫵🏼 Shaping operations (SO) je v doslovnom preklade [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 61
Celková čítanosť: 160272x
Priemerná čítanosť článkov: 2627x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy