Založ si blog

Antisemitizmus je dobrá propaganda pre krajnú pravicu

Antisemitizmus, ako vieme, znamená nenávisť voči občanom židovského pôvodu. Je to veľmi starý predsudok. Ako Anti-Defamation League poznamenáva: nenávisť voči židom sa dátuje späť do obdobia staroveku, až kdesi na začiatok židovskej histórie. Antisimetizmis sa prejavuje rôznymi spôsobmi a pochádza z rôznych zdôvodnení. V Európe, po tom čo sa v starovekom Ríme uzákonilo kresťanstvo ako štátne náboženstvo, nenávisť k Židom pramení s náboženského presvedčenia, ale nebolo tomu vždy tak. V stredovekej Európe bolo Židom zakázané pracovať v určitých povolaniach, tak sa uplatňovali v takých, ktoré mali zase zakázané kresťania. Peňažné pôžičky boli jedni z najviac význačných povolaní pre Židov. Totižto kresťania mali zakázané v stredoveku požičiavať na úrok, tak sa to toho chopili židia. Nadávka židovský užerník pochádza z tých čias a pretrváva dodnes, Je to mnohoznačná nadávka pre účely protižidovskej propagandy.


Rasistickí antisemitisti tiež útočia na Židov z dôvodu, že nie sú skutoční Európania, napriek židovskej prítomnosti na kontinenete po niekoľko tisíc rokov. Všeobecné tvrdenie rasistickej krajnej pravice je, že Židia sú medzi bielymi cudzincami a nepatria do bieleho spoločenstva. Pre krajnú pravicu je fakt, že Židia môžu mať bielu pleť, veľmi vážnym problémom. Nie sú totiž rozpoznateľní.

Hoci existuje vzťah medzi rasizmom a antisemitizmom, nie všetci rasisti a bieli nacionalisti majú násilné postoje voči Židom. Existuje mnoho príkladov rasistov, ktorí nie sú spravidla antisemitistickí. Konfederácia Spojených Štátov Amerických nepovažovala židovské obyvateľstvo za nepriateľov z dôvodu prítomnosti Židov v prominentných funkciách vo vláde. Aj v prítomnosti, niekoľko známych bielych nacionalistov nie sú vyslovení antisemitisti, hoci rasisti áno. Jared Taylor z American Renaissance je jedným z najznámejších.

Keď sa pozreme na alternatívnu pravicu ako celok, môžeme ju kľudne klasifikovať ako antisemitistickú. Alt right antisemitizmus je typickým výsledkom etnickej a nie náboženskej nenávisti. Ľudia z alt right považujú Židov za separovanú rasu, ktorá chce ovládnuť bielych v celosvetovom židovskom sprisahaní. Rasista Kevin Mcdonald, psychológ na dôchodku, najviac ovplyvnil pohľad alt right na Židov. Napísal niekoľko kníh, kde úmyselne zavádzal o židovských vplyvoch na európske spoločenstvá poukazovaním na ich neprimarane veľký počet v komunistických hnutiach.

Lavrov hľadá nových priateľov do bunkra. . . na dne afrického kontinentu

03.06.2023

Info Napalm – Informácie, Správy, Analýzy Nebuďte prekvapení, ak zrazu uvidíte ruského Führera v bedrovom rúške a s oštepom: Putin sa pred africkými lídrami aktívne vydáva za ich priateľa, pretože… sú jediní, ktorých „priateľstvo“ si ešte môže kúpiť. 🫵🏼 V júli potkan z bunkra organizuje summit „Rusko – Afrika“, kam pricestujú lídri [...]

Západ sa spamätáva zo strachu z červených čiar Kremľa

03.06.2023

Hrozba ruskej eskalácie by sa nemala ani brať do úvahy: Západ sa spamätáva zo strachu z červených čiar Kremľa. Ukazuje sa, že USA bezdôvodne odmietli dodať Ukrajine nové zbrane… to všetko na základe celej vedy s názvom „Zvládanie rizika eskalácie vojny“. Teraz sa ukazuje, že veda je pochybná a tiež strach Washingtonu z predstieranej agresivity Moskvy. Bidenova [...]

Ukrajinská hybridná vojna na území ruského Mordoru

30.05.2023

Ukrajina začala hybridnú vojnu. Američania to nazývajú tvarovacie operácie. Najvyšší veliteľ bunkra môže zakrývať smrť viac ako 200 000 svojich vojakov vo vojne, ale nebude môcť zamaskovať drony nad Moskvou a sabotážne akcie po celej krajine. Pandémia hystérie v ruských močiaroch má byť finále tejto fázy vojny. 🫵🏼 Shaping operations (SO) je v doslovnom preklade [...]

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 61
Celková čítanosť: 159920x
Priemerná čítanosť článkov: 2622x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy