Založ si blog

Bude táto „nervózna“ reklama na podpivníkoch pomáhať týraným ženám?

Ľudia najnovšie hovoria o tejto novej kampani od agentúry Ogilvy & Mather v Tokiu, pre sieť barov Yaocho bar v Japonsku. A pre mňa to znamená, že je tu ďalší článok, ktorý musím mať o kampani, ktorá rieši násilie na ženách.

Stalo sa bežnou praxou šokovať divákov s fotkami týraných žien. Všeobecná stratégia je, že násilie je šokujúce tým, že ho vystavíme do pozormosti v neočakávaných situáciách a vďaka čomu pomáhame zvyšovať povedomie a – v dlhodobom horizonte – pozitívnu zmenu správania.

Ale čo to znamená pre obete samotné? Ako budú reagovať pri pohľade na pomliaždenú a krvácajúcu ženu na podpivníku ležiacom na bare, najmä ak hlavnou príčinou násilia je alkohol ?

A presne tu sa nachádza miesto, kde sa musí zapojiť koncept „spúšťača.“

Alberta’s Sexual Assault Centre  definuje spúšťač psychickej traumy ako niečo, čo spustí v pamäti obete spomienku, ktorá obeť transportuje naspäť do chvíle, keď zažíva násilie.

V médiách sa už spúšťače traumy objavujú po celé desaťročia v kontexte vojnových veteránov s PTSD , ktorí sú náhle prenesení späť do chvíle traumatického zážitku, ktorý vidia, počujú, alebo dokonca cítia jeho vôňu. Obete iných druhov násilia zažívajú podobné spúšťače.

Hashtag kampane je „TW: #VAW“, ktorý znamená „Trigger Warning: Violence Against Women“

 


 

Lavrov hľadá nových priateľov do bunkra. . . na dne afrického kontinentu

03.06.2023

Info Napalm – Informácie, Správy, Analýzy Nebuďte prekvapení, ak zrazu uvidíte ruského Führera v bedrovom rúške a s oštepom: Putin sa pred africkými lídrami aktívne vydáva za ich priateľa, pretože… sú jediní, ktorých „priateľstvo“ si ešte môže kúpiť. 🫵🏼 V júli potkan z bunkra organizuje summit „Rusko – Afrika“, kam pricestujú lídri [...]

Západ sa spamätáva zo strachu z červených čiar Kremľa

03.06.2023

Hrozba ruskej eskalácie by sa nemala ani brať do úvahy: Západ sa spamätáva zo strachu z červených čiar Kremľa. Ukazuje sa, že USA bezdôvodne odmietli dodať Ukrajine nové zbrane… to všetko na základe celej vedy s názvom „Zvládanie rizika eskalácie vojny“. Teraz sa ukazuje, že veda je pochybná a tiež strach Washingtonu z predstieranej agresivity Moskvy. Bidenova [...]

Ukrajinská hybridná vojna na území ruského Mordoru

30.05.2023

Ukrajina začala hybridnú vojnu. Američania to nazývajú tvarovacie operácie. Najvyšší veliteľ bunkra môže zakrývať smrť viac ako 200 000 svojich vojakov vo vojne, ale nebude môcť zamaskovať drony nad Moskvou a sabotážne akcie po celej krajine. Pandémia hystérie v ruských močiaroch má byť finále tejto fázy vojny. 🫵🏼 Shaping operations (SO) je v doslovnom preklade [...]

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 61
Celková čítanosť: 160507x
Priemerná čítanosť článkov: 2631x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy